Nieuwsbrief augustus 2017

Geslaagde Clubkampioenschappen

DSC_0116
Op vrijdag 23 juni zijn de DBD clubkampioenschappen gehouden, waarbij leden van het Dolfijnenplan, de heren waterpolo, de masters en de wedstrijdgroep het tegen elkaar opnamen.  Voor de jongste zwemmers (geboren 2007 en later) stonden de 25 meter vrije slag en 25 meter schoolslag op het programma. Voor de iets oudere zwemmers (geboren tussen 2003 en 2006) werden de afstanden verdubbeld naar 50 meters en de oudste zwemmers mochten het tegen elkaar opnemen op de 100 meters van beide slagen. Het enthousiasme en fanatisme van de deelnemers spatte er vanaf! En dit leidde hier en daar tot verrassende uitslagen.

 
 
 
 
 
 

Nieuwe hoofdtrainer DBD heren

KhaledGomaa
Onze waterpolo heren zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde bondsklasse. Onze heren hadden geen beter moment kunnen kiezen voor een terugkeer op dit niveau. Tijdens het seizoen werd al een aantal keer meegetraind door een potentiële speler voor heren 1, Louai Edin Nasser.

Deze speler gaf aan graag te willen komen spelen voor DBD, maar wel onder leiding van een coach. Nu de bondspromotie was veiliggesteld, moest er dus nog een trainer geregeld worden. En die is gevonden!

Vanaf aankomend seizoen start de nieuwe herenhoofdtrainer: Khaled Gomaa

Khaled is een oud trainer van Yannick Schut (zie interview hieronder) en nieuwe aanwinst Louai. De nieuwe coach is erg gemotiveerd, maar zeker ook kundig. Dit heeft hij bij zijn officieuze debuut voor de zomerstop al laten zien, met de mooie overwinning op tweede klasser Warande. Jullie kunnen hem in actie zien tijdens de trainingen op dinsdag en vrijdag en bij de wedstrijden van heren 1.

 
 
 
 
 
 

Overig nieuws: “Nieuwe coach debuteert met overwinning” en “Leer borstcrawl zwemmen: Voor leden én niet-leden”

Klik op onderstaande, recente nieuws items:

 
 
 
 
 
 

Interview Yannick Schut: Van Jong Oranje weer terug op het vertrouwde DBD-honk

Yannick_Schut_crop_small
Hoe oud ben je nu? 19 jaar Welke school/studie doe je? Ik ben net geslaagd voor het VWO en ga na de zomer in Groningen starten met de studie bedrijfskunde. Hoe vaak in de week train je? 2x waterpolo bij DBD en daarnaast loop ik nog zo’n 2x per week hard. Onlangs heb ik de marathon obstacle run gedaan in iets meer dan 7 uur. Verder fitness ik nog 2x per week. Door zoveel te sporten voel ik me goed en kan ik de hele polowedstrijd knallen.  Heb je naast al je sportieve activiteiten nog andere hobby’s?  Daar heb ik geen tijd meer voor; mijn weken zijn goed gevuld.

In welk team zit je? Heren 1 Op welke positie lig je het liefst? Maakt niet uit, ben allround en zelfs in te zetten als keeper, maar het liefste lig ik op de kop in schutterspositie. Heb je een bijnaam? “Janice”, dankzij Paco, verder weet niemand waarom en misschien weet Paco het ook niet?! Wat zijn je sterke en minder sterke kanten wat betreft waterpolo? Ben zeer allround, maar bij polo op hoog niveau zoals ik dat bij Jong Oranje speelde merkte ik dat mijn lichte bouw een nadeel was. In de competitie bij DBD is dat geen probleem. Hoe oud was je toen je lid werd van DBD? Toen ik in 2009 in Best kwam wonen ben ik bij de minipolo begonnen en zo de polosport leren kennen, want daarvoor speelde ik hockey.

Bij welke team werd je ontdekt als talent? Toen ik 14 jaar… Klik hier voor de rest van het interview.

 
 
 
 
 
 

Verslag kick-off klankbordgroepen

Klankbordgroep_kickoff_small
Op 12 juli hebben we de kick-off gedaan van de klankbordgroepen met een groep gemotiveerde DBD-leden, die middels hun input de vereniging willen helpen te vormen zoals zij dat graag zien. De groep was een goede dwarsdoorsnede van de vereniging met vertegenwoordiging van jong tot wat ouder en vanuit zowel zwemmen als waterpolo.

Enkele uitkomsten van de kick-off:

Wat te behouden?

  • De ingeslagen weg met de DBD website: Hij is actueel en nuttig, zodat leden met regelmaat terugkeren en weten waar de informatie te verkrijgen. Het is wel zaak om hem up to date te houden. Nu wordt dit er door bestaande vrijwilligers bij gedaan, dus wellicht goed om iemand te zoeken, die hierop kan focussen en de kar kan blijven trekken.
  • Iedereen is welkom bij DBD, van elk niveau.
  • De goede sfeer (hoewel het soms tijdens de training wel eens te gezellig kan worden, wat ten koste gaat van de training).

Wat te verbeteren?

  • Het teamgevoel bij wedstrijdzwemmen en meer afwisseling en opbouw in trainingen
  • Ledenwerving: bekijken welke doelgroepen we kunnen benaderen. Kijken naar ontplooien specifieke activiteiten om leden te werven.
  • (Hoofd)trainer mist bij waterpolo en zwemmen
  • Financiële positie van DBD
  • Meer informele sociale activiteiten

Voor een gedetailleerd verslag, zie de notulen.
De komende periode zal gebruikt worden om opvolging te geven aan de actiepunten, waarop bij de volgende klankbordgroep sessie teruggekomen zal worden. Begin oktober zal de vervolgsessie gehouden worden. Wil je er ook bij zijn? Meld je dan aan bij Peter Eshuis (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl).

 
 
 
 
 
 

Nieuwe vitrinekast

Vitrinekast2_small
Misschien heb je hem al gezien, misschien ook niet: Het ZIB heeft voor DBD een vitrinekast gesponsord en in de kantine opgehangen!

 
 
 
 
 
 

DBD zwemkleding: Animo voor pasavond?

Wil jij vanaf het begin van het seizoen ook zo graag in DBD-zwemkleding zwemmen of waterpoloën? Dat kan! Bij 20 geïnteresseerden zal er namelijk in september een speciale DBD zwemkleding pasavond georganiseerd worden in het ZIB in samenwerking met leverancier MTB Sport. Op dit moment hebben we 6 leden die interesse getoond hebben en dat is dus te weinig; Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar Peter Eshuis (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl).

 
 
 
 
 
 

Nieuws van de sponsorcommissie

Misschien heb je al gemerkt dat we een aantal nieuwe sponsoren hebben mogen verwelkomen. Helaas hebben we bijvoorbeeld als gevolg van bedrijfsbeëindiging ook afscheid moeten nemen van een paar sponsoren.

Al onze sponsoren staan vermeld op de vernieuwde internetsite van DBD. De sponsordoeken, die tijdens de waterpolowedstrijden aan de korte kant van het zwembad hangen, zijn vernieuwd en geactualiseerd.

Nieuwe sponsoren blijven overigens hard nodig en de sponsorcommissie is dan ook naarstig op zoek naar organisaties en particulieren, die DBD een warm hart toedragen.

Alle hulp daarbij is zeer welkom. Daarom verspreiden we binnenkort onder alle DBD-leden een folder waarin de sponsormogelijkheden worden beschreven. We vragen dan aan alle leden in eigen kring mensen te enthousiasmeren om DBD ook financieel vooruit te helpen.

In juni hebben Peter Eshuis en Kees Brugmans namens DBD een bijzonder inspirerende workshop over sponsoring gevolgd. In deze bijeenkomst werden tal van concrete ideeën en mogelijkheden gedeeld die kunnen leiden tot extra en nieuwe inkomsten voor sportverenigingen. Gezien de dalende subsidies is het niet verwonderlijk dat de workshop erg goed bezocht werd door veel verenigingen. Met de nieuw verkregen inzichten schaaft de sponsorcommissie het bestaande sponsorplan bij.

We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en resultaten. Wanneer je vragen, opmerkingen of ideeën hebt over sponsoring of misschien heb je al een potentiële sponsor gevonden, laat het ons weten! De sponsorcommissie is eenvoudig te bereiken via e-mail: sponsorcommissie@debrabantsedolfijnen.nl

 
 
 
 
 
 

Veel plezier in het nieuwe seizoen!

We hopen dat je een fijne zomervakantie hebt gehad en we wensen je veel plezier en succes in het nieuwe seizoen!

Met sportieve groeten namens het volledige DBD Bestuur,
DBD_logo_Apple_retina
René van Luijk, voorzitter, (voorzitter@debrabantsedolfijnen.nl)

Jocelyn Kock, secretaris, (secretaris@debrabantsedolfijnen.nl)

Wout van Dijk, penningmeester, (penningmeester@debrabantsedolfijnen.nl)

Robin Vervoort, commissaris waterpolo (waterpolo@debrabantsedolfijnen.nl)

Peter Eshuis, commissaris zwemmen (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl)

Renate Quinten, commissaris activiteiten (activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl)