DSC09290_small

Waterpolo

Bij De Brabantse Dolfijnen is er voor zowel jeugd als volwassenen ruimte om waterpolo te beoefenen. Er is ruimte om recreatief te spelen, maar er wordt zeker ook competitief gespeeld bij de senioren teams.

Jeugd waterpolo

Voor de jongste jeugd hebben we Minipolo. Hier moet je minimaal zwemdiploma B voor hebben, er is geen leeftijdsgrens. Naast trainen doen ze mee aan tournooitjes.  Vanaf ongeveer 11 jaar stroom je bij DBD door naar de competitie. Wij doen mee met de D jeugd gemengd, C jeugd gemengd en de B jeugd.

De leeftijdsklasses voor de competitie zijn verdeeld per twee jaar, namelijk:

  • E-jeugd: onder 11 jaar
  • D-jeugd: onder 13 jaar
  • C-jeugd: onder 15 jaar
  • B-jeugd: onder 17 jaar
  • A-jeugd: onder 19 jaar

SONY DSC
Bij het minipolo wordt spelenderwijs de basis van het waterpolo aangeleerd. Tijdens het doorschuiven naar een oudere leeftijdsklasse wordt er steeds meer gericht getraind, zodat de spelers een goede basis hebben om door te stromen naar een seniorenteam op niveau.

Senioren waterpolo

De Brabantse Dolfijnen heeft momenteel drie herenteams en twee damesteams. Er is voor iedere speler een plaats om op zijn eigen niveau te trainen en spelen. Het eerste team speelt in de derde bondsklasse, dit is een landelijke competitie, de overige teams spelen  in een regionale competitie.

KNZB competities

Het waterpoloseizoen, voor zowel senioren als jeugd, loopt van eind september tot eind april. Per seizoen worden ongeveer 20 wedstrijden gespeeld. Het merendeel van de wedstrijden wordt op zaterdagmiddag en -avond gespeeld.