Nieuwsbrief december 2017

Nieuwe hoofdtrainer zwemmen

Nog maar een paar maanden geleden konden wij Khaled Gomaa als de nieuwe waterpolo hoofdtrainer presenteren. Wij zijn zeer verheugd om de nieuwe hoofdtrainer voor de zwemafdeling te mogen aankondigen: Bart Thijssen. Hij zal zich hieronder kort voorstellen.

Bart_Thijssen_small
Mijn naam is Bart Thijssen en zoals hierboven vermeld ben ik sinds deze maand in functie getreden als nieuwe hoofdtrainer van de zwemafdeling. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die mij geboden zijn binnen DBD. Ik hoop samen met iedereen binnen DBD naar succes te kunnen werken om zo het maximale uit de zwemmers en de club te kunnen halen. Nogmaals hartelijk dank voor de gastvrijheid die ik al heb mogen ervaren en we zien elkaar in het zwembad!
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

DBD in het nieuws

Klik op onderstaande, recente nieuws items:

 
 
 
 
 
 

Pepernotenrace groot succes


Op vrijdagavond 1 december is de allereerste Pepernotenrace gezwommen tijdens de trainingstijd van het Dolfijnenplan.

Het was een groot succes. De jongste zwemmers hebben de pakjes van de bodem opgedoken, die van de stoomboot waren gevallen. Ze hebben op Amerigo gereden en geoefend om op het dak te kunnen lopen. Tot slot hebben ze ook nog door samen te werken, heel wat pakjes naar de andere kant van het bad gekregen.

De verbaasde snoetjes waren fantastisch om te zien toen er ineens drie Pieten binnen kwamen… Naderhand kregen alle zwemmers van de Pieten een echt H.B.D.P.D. uitgereikt. Dit staat natuurlijk voor Het Brabantse Dolfijnen Pepernoten Diploma. Ook was er nog wat lekkers om mee naar huis te nemen.

Alle trainers, coaches en andere vrijwilligers bedankt!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Borstcrawlcursus succesvol afgerond – Nieuwe cursus start 20 januari


Op zaterdag 9 december hebben de cursisten na 12 weken hard oefenen met succes de borstcrawlcursus afgerond. Heel fanatiek werd de laatste training uitgevoerd, waarbij trainster Saskia Phaff het in het water zelfs opnam tegen haar assistent trainer Vivan Renders.

Na de training werd tijdens een gezellige nazit de diploma’s uitgereikt en nagekletst. Met een tevreden gevoel werd afscheid genomen, waarbij veelal werd uitgesproken er bij een volgende borstcrawlcursus weer bij te zijn.

En dat kan al vanaf 20 januari, want dan zal er een nieuwe borstcrawlcursus in samenwerking met de KNZB gegeven worden onder leiding van Saskia Phaff met assistentie van Vivan Renders. Voor meer informatie klik hier.

 
 
 
 
 
 

Grote Clubactie opbrengst

In september zijn we als vereniging weer gestart met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. Er zijn in totaal 71 loten en 1 superlot verkocht. De totale opbrengst voor DBD komt uit op € 290,40.

Sophie en Lieke hebben samen de meeste loten verkocht. Zij zijn de trotse bezitters van een goedgevulde snoepzak.

 
 
 
 
 
 

Nieuws van de sponsorcommissie

Afgelopen maanden zijn er weer mooie resultaten geboekt op het gebied van sponsoring. Zo heeft DBD een nieuwe hoofdsponsor mogen verwelkomen: Isac-examens uit Uden. Isac-examens neemt verschillende examens af op het gebied van brandveiligheid. Naast een financiële bijdrage sponsort Isac-examens de nieuwe clubtenues voor onze waterpoloërs en wedstrijdzwemmers. De tenues worden kort na de jaarwisseling geleverd en uitgedeeld.

Folder DBD_small Ook heeft de sponsorcommissie een sponsorfolder gemaakt en al aan een heleboel DBD-leden uitgedeeld. In deze folder staan de verschillende sponsormogelijkheden voor bedrijven beschreven. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk leden 1 of meer folders onder de aandacht brengen van potentiële sponsoren. Verder staat er voor particulieren de mogelijkheden genoemd om als ‘vriend van DBD’ de vereniging financieel te supporteren. Mocht je nog geen folder hebben ontvangen, laat het de sponsorcommissie even weten. Dan zorgen we dat je er alsnog een paar krijgt.

Wanneer je vragen, opmerkingen of ideeën hebt over sponsoring of misschien heb je al een potentiële sponsor gevonden, laat het ons weten! De sponsorcommissie is het makkelijkst te bereiken via e-mail: sponsorcommissie@debrabantsedolfijnen.nl
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Kom naar het Kerstballentoernooi op 28 december

Op donderdag 28 december zal het allereerste Kerstballentoernooi plaatsvinden. De inschrijving voor dit toernooi is inmiddels gesloten, maar toeschouwers zijn altijd van harte welkom. Veel DBD’ers hebben zich opgegeven voor enkele uurtjes balplezier met elkaar. In de eerste nieuwsbrief van 2018 laten wij u weten hoe het is geweest.

 
 
 
 
 
 

Doe mee met de Nieuwjaarsrace op 5 januari

Op vrijdag 5 januari vindt de Nieuwjaarsrace plaats. De eerste race wordt van 18.30 tot 19.10 uur gezwommen door de kinderen die op de basisschool zitten. De tweede race is voor alle ourdere leden en wordt gezwommen van 20.00 tot 21.30 uur. Na beide races is het tijd voor een oliebol.

Wil je meedoen, maar heb je je nog niet ingeschreven? Opgeven kan tot uiterlijk 29 december via activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl. Geef even aan of je in race 1 of 2 zwemt.

De training van het Dolfijnenplan en Waterpolo komen te vervallen.

 
 
 
 
 
 

Sfeervolle feestdagen en een gezond en sportief 2018 gewenst

DBD_kerstgroet_small
Tot slot wensen wij jou en je naasten sfeervolle feestdagen en een gezond, liefdevol en sportief 2018 toe.

Met sportieve groeten namens het volledige DBD Bestuur,


René van Luijk, voorzitter, (voorzitter@debrabantsedolfijnen.nl)

Jocelyn Kock, secretaris, (secretaris@debrabantsedolfijnen.nl)

Wout van Dijk, penningmeester, (penningmeester@debrabantsedolfijnen.nl)

Robin Vervoort, commissaris waterpolo (waterpolo@debrabantsedolfijnen.nl)

Peter Eshuis, commissaris zwemmen (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl)

Renate Quinten, commissaris activiteiten (activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl)