Nieuwsbrief mei 2018

Terugblik recente activiteiten: PubQuiz, Dolfijnenrace en Kinderbingo

Op zaterdagavond 10 maart deden maar liefst 22 teams mee aan de eerste echte PubQuiz, georganiseerd samen met en bij korfbalvereniging DKB. Ruim 80 fanatieke spelers van verschillende leeftijden gingen de strijd met elkaar aan! Er werd gestreden op het scherpst van de snede, met veel ruimte voor plezier en gezelligheid. Hieronder een kleine foto-impressie. Waarbij een team van het dames 1 waterpolo team er met de hoofdprijs van doorging. Waterpolo team heren 2 won een leuke korfbal clinic. Het was een zeer geslaagde avond!

Op 23 maart is er een spetterende Dolfijnenrace verzwommen. De wedstrijd werd afgesloten met een fun-estafette, zie de foto hieronder. Hierbij werd met het hele team en allerlei attributen, zoals hoepels, plankjes en ballen gezwommen. Uiteindelijk werden alle tijden met elkaar verrekend en kwamen de Kreeften als winnend team uit het water. Voor ieder team was er een wisselbeker en voor iedere deelnemer een oorkonde. Volledige uitslag Dolfijnenrace: 1. De Kreeften, 2. De Haaien, 3. De Walvissen, 4. De Zeepaardjes
2018-03-23_Dolfijnenrace_web

Op 24 maart was er een geslaagde Kinderbingo, georganiseerd samen met korfbalvereniging DKB. Vol spanning werd er door de jeugd van beide sportverenigingen gewacht op de vallende balletjes in de hoop “Bingo” te mogen roepen.
KinderBingo

 
 
 
 
 
 

In memoriam: Erelid Sjef van de Boom

Sjef van den Boom
Op 24 februari 2018 is ons erelid Dhr. Sjef van den Boom overleden na een ziekbed van ruim 1 jaar.

Sjef staat bij menig lid als een zeer betrouwbaar, gewaardeerd, rechtschapen en sportief persoon op het netvlies. Hij is een van de leden die het langste lid is geweest van DBD. In 1966 is hij lid geworden en al heel snel in beeld als bestuurder. Waardoor precies zijn liefde voor de zwemsport aangewakkerd is, is zelfs bij zijn dochters niet bekend, zo vertelde zij tijdens de begrafenis.

Opsomming van de door hem ingevulde functies:
• 1967 tot 1969 commissaris
• 1969 tot 1975 2e voorzitter
• 1976 tot 1982 voorzitter
• 1984 tot 1991 commissaris

In 1993 is hij tot erelid benoemd tijdens de algemene ledenvergadering.

40 jaar lang heeft hij ook diverse functies namens DBD bij de KNZB als official ingevuld.
In 1971 werd hij benoemd tot tijdwaarnemer bevoegdheid 4 en in 1981 tot voorzitter kamprechter. Daarnaast is hij ook jarenlang actief geweest als scheidsrechter en jurylid bij waterpolo wedstrijden. Op 29 januari 1973 werd hij tot waterpoloscheidsrechter benoemd.

Helaas heeft hij, wegens zijn achteruitgaande gezondheid, in 2012 de fluit aan de wilgen moeten hangen en bij de KNZB aan moeten geven dat hij zijn functie moest neerleggen.
Sjef kwam nog elke vrijdag stilletjes het zwembad binnen om zijn baantjes te zwemmen, maar kwam eerst altijd even een praatje maken. Hij vroeg dan hoe het ging, nooit over zich zelf maar altijd belangstelling in de ander.

Ik zal Sjef daarom ook missen en elke keer toch weer naar de deur kijken waar hij altijd door kwam om te zwemmen. De belangstelling en warmte straalde van hem af.
Sjef, mag je rusten in vrede en kijk van boven nog eens om dan zullen we aan je denken zoals jij ook aan ons dacht.

4 maart 2018
Hans Groothelm

 
 
 
 
 
 

DBD jeugd onder 15 jaar kampioen!

2018_Onder15_Kampioen
Na heel wat jaren zonder jeugdkampioen is het dit jaar toch gelukt. Onze C-jeugd is kampioen geworden, in een uitstekende wedstrijd tegen de jeugd van Argo wisten onze speler het kampioenschap veilig te stellen. Door alle toegestroomde fans hing er een geweldige sfeer in het zwembad. Het publiek was voorzien van toeters en vuvuzela’s, na elke doelpunt van zowel Argo als DBD sloegen de decibelmeters door. Na het laatste fluitsignaal was het feest compleet. Het team heeft de kampioenschaal in ontvangst mogen nemen voor een zeer succesvol seizoen.

Er werd uiteindelijk slechts één keer verloren. Totaal heeft het team 239 keer het net van de tegenstander gevonden en heeft slechts 46 doelpunten moeten incasseren. Een topprestatie onder leiding van een gedreven en trotse staf: Sven de Neve, Arnold Huizen en Corné Beunis.

 
 
 
 
 
 

Gebruik invalide parkeerplaatsen: alléén voor invaliden

invalideparkeerplaatsbord_web
De afgelopen periode hebben we gemerkt dat er met regelmaat “even” geparkeerd wordt op de invalide parkeerplaatsen bij het ZIB.

Dit is echt alléén toegestaan als je een invalidekaart hebt. Heb je die niet, dan is het niet toegestaan om hier te parkeren, ook niet “even” om je kind op te halen.

We rekenen op jullie begrip en medewerking.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

DBD moet ook voldoen aan de nieuwe Privacy wetgeving AVG

AGV-Wetgeving-2018
Zoals u de laatste tijd waarschijnlijk wel al heeft gezien of gehoord op TV of op de radio, treedt op 25 mei 2018 de nieuwe Europese Privacy wet GDPR (in Nederland de AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. Alle bedrijven, maar ook alle verenigingen en stichtingen moeten hieraan voldoen. Hoe werkt dat nou?

Allereerst geeft de wet ons als burger veel meer rechten. Je mag een bedrijf of organisatie vragen om inzage in de gegevens die zij van jou verzameld hebben. Je mag ook aangeven dat deze gewijzigd moeten worden als ze onjuist blijken te zijn en je mag ze (onder bepaalde voorwaarden) laten verwijderen. Bedrijven moeten aan deze verzoeken voldoen en anders kan je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Daarnaast moeten bedrijven ook vastleggen welke gegevens zij allemaal bewaren en verwerken, wat ze er precies mee doen en wanneer zij deze gegevens weer verwijderen. Dit moet allemaal aangetoond kunnen worden als de Autoriteit Persoonsgegevens erom vraagt.

Dit geldt ook allemaal voor DBD. Daarom zijn we met het bestuur om tafel gaan zitten om door te nemen wat allemaal al goed geregeld is en wat er daarnaast nog moet gebeuren om tijdig aan de AVG te voldoen. Het bestuur heeft hier de nodige acties op uitgezet. Op de ALV-jaarvergadering, die ook op 25 mei van dit jaar plaats zal vinden, zal ik een toelichting geven m.b.t. deze activiteiten en de status daarvan.

DBD ging en gaat uiteraard zorgvuldig om met de gegevens die zij van u, of uw kind geregistreerd hebben staan. De gegevens zijn opgeslagen in een software pakket wat beschikbaar is gesteld door de KNZB. De KNZB en de leverancier van het pakket hebben zelf ook de nodige maatregelen genomen om te voldoen aan de AVG.

Op de website is inmiddels ook een Privacy Statement beschikbaar. Daarin kunt u lezen hoe DBD met uw gegevens omgaat en wat u daarbij van DBD kunt verwachten.

Heeft u hier vragen over, mail ons dan.

Paul Groenland

 
 
 
 
 
 

Aanpassen privacy instellingen KNZB waterpolo app

Om de privacy instellingen in de KNZB waterpolo app aan te passen tot het gewenste niveau, volg dan dit stappenplan:

1. Dit is het hoofdscherm van de app. Links bovenin staan drie horizontale strepen, als je daar op klikt opent het menu:
KNZB_polo_app1
2. Het menu is groter dan alleen dit scherm. De instellingenknop zit wat lager, dus moet er naar beneden geschoven worden:
KNZB_polo_app2
3. Klik vervolgens op ‘Instellingen’:
KNZB_polo_app3
4. Klik vervolgens op ‘Mijn persoonsgegevens’:
KNZB_polo_app4
5. Schuif het scherm weer naar beneden:
KNZB_polo_app5
6. Onderaan bij de instellingen kom je een viertal opties tegen, hier kan het gewenste privacy niveau gekozen worden. De optie ‘Afgeschermd’ is de meest gesloten instelling, deze staat helemaal onderaan:
KNZB_polo_app6
7. Wanneer een keuze is gemaakt, wordt deze vastgelegd door onderaan op de blauwe balk met ‘Opslaan’ te klikken:
KNZB_polo_app7

Wanneer je de KNZB waterpolo app nog niet gebruikt dan dien je deze eerst te downloaden uit de App Store of Google Play: KNZB waterpolo app. Vervolgens moet er een account aangemaakt worden. Het email adres dat hiervoor gebruikt dient te worden, is het email adres waarmee de betreffende (jeugd)speler staat ingeschreven bij DBD. Deze kan opgevraagd worden via TC waterpolo waterpolo@debrabantsedolfijnen.nl of secretaris@debrabantsedolfijnen.nl, aanpassen kan alleen de secretaris. Wanneer een account is aangemaakt, wordt er een bevestigingsmail gestuurd.
Zodra het account is geactiveerd, kan er worden ingelogd op de app en kun je via bovenstaand stappenplan de privacy instellingen aanpassen naar het gewenste niveau.

 
 
 
 
 
 

Landtraining wedstrijdzwemmers

landtraining_web
Sinds een paar weken is de trainingstijd van de wedstrijdgroep uitgebreid: In plaats van alleen in het water te trainen, hebben de wedstrijdzwemmers boven de 14 jaar nu ook de mogelijkheid om elke vrijdag mee te doen met de zogenaamde landtraining bij Anytime Fitness Best. Onder leiding van waterpoloër Sven de Neve wordt er een uur lang hard gewerkt aan core stability, beenspieren en armspieren. Daarnaast wordt ook de conditie van de zwemmers aangepakt. Dit met als doel nog meer persoonlijke records neer te zetten gedurende de wedstrijden. De eerste reacties zijn erg positief, en de landtrainingen worden dan ook goed bezocht: Af en toe is de ruimte die voor de landtrainingen beschikbaar gesteld is zelfs te klein voor het aantal zwemmers dat wil komen trainen! Het enige (veelgehoorde) minpuntje aan deze nieuwe vorm van trainen? De spierpijn naderhand…

 
 
 
 
 
 
 
 
Met sportieve groeten namens het volledige DBD Bestuur,

DBD_logo_Apple_retina
Vacature, voorzitter

Jocelyn Kock, secretaris, (secretaris@debrabantsedolfijnen.nl)

Wout van Dijk, penningmeester, (penningmeester@debrabantsedolfijnen.nl)

Robin Vervoort, commissaris waterpolo (waterpolo@debrabantsedolfijnen.nl)

Peter Eshuis, commissaris zwemmen (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl)

Renate Quinten, commissaris activiteiten (activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl)