Nieuwsbrief oktober 2017

Succesvolle Dolfijnenrace

Op 6 oktober was de eerste Dolfijnenrace van het seizoen voor de jongste leden van DBD. Naast de beginnende wedstrijdzwemmers van het “dolfijnenplan” deden ook bijna alle miniwaterpoloërs mee met deze race. Maar liefst 31 kinderen en vele vrijwilligers stonden klaar aan de badrand. De kinderen werden over 4 teams verdeeld, te weten “de kreeften”, “de walvissen”, “de haaien” en “de zeepaardjes”. Voor de jongsten van ieder team stond de 25 meter rugcrawl en schoolslag op het programma en de oudsten zwommen de dubbele afstand. Nadat alle individuele wedstrijden, onder luide aanmoedigingen van het eigen team, waren gezwommen, stond de fun-estafette als afsluiting op het programma. Met matten, ballen, pionnen en ballonnen mocht het hele team te water. Een spannende eindstrijd met vooral een close finish voor de nummers 2, 3 en 4. Terwijl de kinderen nog even mochten spelen, ging de jury met de puntentelling aan de slag. Voor ieder kind was er een certificaat met persoonlijke tijden. Én voor ieder team een mooie wisselbeker. Het winnende team was het team “de walvissen”, nummer 2 “de kreeften”, nummer 3 “de haaien” en nummer 4 “de zeepaardjes”. De volgende Dolfijnenrace zal plaatsvinden op vrijdag 23 maart 2018 (zie ook de activiteitenkalender).

 
 
 
 
 
 

Fiona bij de Pieter Challenge

2017-08-12_PieterChallenge1_crop1_web
Op 12 augustus heb ik meegedaan aan de Pieter Challenge in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Deze Challenge bestond uit een leerzame training en uit een wedstrijd. Het begon ’s middags allemaal met een toespraak van Pieter zelf, gevolgd door een clinic die gegeven werd door Joost (Reijns), Sebas (van Lith) en Sebastiaan (Verschuren). Pieter heeft ons ook aangemoedigd en hij is er de hele tijd bij aanwezig geweest. Alle oefeningen die we hebben gedaan en alle tips die we hebben gekregen, gingen voornamelijk over het stroomlijnen en het starten. Om het verschil in weerstand te voelen, moesten we bijvoorbeeld eerst als een potlood in het water springen en daarna een zo gek mogelijke sprong maken.

2017-08-12_PieterChallenge2_web
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toen het uur voorbij was, volgde de wedstrijd en mochten we meteen het geleerde in praktijk proberen te brengen. Als echte topzwemmers werden we aangekondigd en mochten we gaan zwemmen in hetzelfde zwembad als de topzwemmers die ochtend tijdens de World Cup series. Dat was echt heel gaaf! Nadat alle deelnemers op de 25, 50 en 100 meter vrije slag aan bod waren gekomen, kregen we een medaille en een certificaat en zijn we nog met zijn allen op de foto geweest. Dat was het einde van een mooie en geslaagde middag.

Groetjes,
Fiona Kortsmit

 
 
 
 
 
 

Geslaagd internationaal Hasselt waterpolotoernooi

2017_Hasselt_web
Eind augustus was het weer zover, het jaarlijkse waterpolotoernooi in Hassel, België. Dit jaar speelde we met drie teams mee, twee herenteams en een damesteam. Op zaterdagochtend stond de eerste wedstrijd voor heren 1 op het programma, deze werd meteen overtuigend gewonnen. De twee heren teams waren niet volledig compleet, daarom werd er onderling ingevallen. De aanwezige heren speelden zaterdag 10 wedstrijden onder leiding van coach Khaled Gomaa. In deze wedstrijden werd geen punt verspeeld en daardoor stond er op zondag een finale gepland voor onze heren. Maar natuurlijk geen Hasselt toernooi zonder een mooie feestavond!
Op zondag was DBD verre van compleet, er werden een aantal invallers geregeld van een team uit het Verenigd Koninkrijk. De spannende finale werd gespeeld tegen Louvierois uit Wallonië. Helaas werd deze wedstrijd nipt verloren door onze heren. Ondanks de verloren finale was het een zeer geslaagd toernooi met een mooie tweede plaats.

 
 
 
 
 
 

Borstcrawlcursus is van start

Op zaterdag 23 september is de borstcrawlcursus van start gegaan. Tot begin december zullen 12 dames en heren de kneepjes van de borstcrawl leren. De cursus staat onder leiding van trainster Saskia Phaff uit Nuenen met Vivan Renders als assistent trainer uit onze eigen DBD gelederen. Met veel enthousiasme richtten de deelnemers zich op alle oefeningen, die nu soms nog wat uitdagend zijn maar over enkele weken zeker soepel zullen gaan. Veel succes en zwemplezier gewenst!

 
 
 
 
 
 

DBD vrijwilligers BBQ


DBD drijft op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen vereniging en om alle vrijwilligers te bedanken is er op 16 september een vrijwilligers BBQ georganiseerd.

 
 
 
 
 
 

Grote Clubactie

2017_GroteClubActie_Superlot_crop1
De Grote Clubactie 2017 is op zaterdag 16 september van start gegaan. Dit jaar heeft de actie een vliegende start gemaakt, want tijdens de vrijwilligers BBQ wist Lindsey onze voorzitter over te halen om een superlot te kopen. Een superlot is een lot waarmee je in één keer 50 loten verkoopt en dus €120,00 voor DBD binnenhaalt. Wil jij ook zo’n superlot (ver)kopen, neem dan even contact op met Renate Quinten (activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl).
Andere DBD-leden zijn goed bezig met het verkopen en kopen van de loten: De teller staat nu op 90 verkochte loten en dat betekent een opbrengst van € 216,00. Daar kunnen we komend seizoen leuke activiteiten van organiseren, maar de Grote Clubactie is nog lang niet afgelopen. Ga dus op pad, want meer loten betekent meer activiteiten!
De Grote Clubactie lotenboekjes kunnen tot en met 15 november ingeleverd worden. Wil je nog een (nieuw) boekje? Vraag er dan even om bij je trainer/coach.
Ben jij de DBD’er met de meest verkochte loten? Dan staat er als beloning een Wisselbeker, die tot de rand toe gevuld is met snoep, op jou te wachten.

 
 
 
 
 
 
Met sportieve groeten namens het volledige DBD Bestuur,
DBD_logo_Apple_retina
René van Luijk, voorzitter, (voorzitter@debrabantsedolfijnen.nl)

Jocelyn Kock, secretaris, (secretaris@debrabantsedolfijnen.nl)

Wout van Dijk, penningmeester, (penningmeester@debrabantsedolfijnen.nl)

Robin Vervoort, commissaris waterpolo (waterpolo@debrabantsedolfijnen.nl)

Peter Eshuis, commissaris zwemmen (zwemmen@debrabantsedolfijnen.nl)

Renate Quinten, commissaris activiteiten (activiteiten@debrabantsedolfijnen.nl)